Flierefluiters


De flierefluiters zijn een een vriendengroep met een leeftijd van tussen de 16 en 20 jaar. Als grote hobby hebben zij het bouwen van carnavalswagens dat tevens als een passie gezien kan worden. Dit alles is begonnen al op de basisschool. Daar werden toen, onder een andere naam al 'wagentjes' gebouwd voor de kinderoptocht in Casteren en Hoogeloon. Door die jaren 'ervaring' werden de wagens steeds groter en mooier.

In het begin (de basisschooltijd) werden de wagens gemaakt in de schuur bij 'den potter' en later werd dit vertrek te klein en met die reden zijn ze in de schuur bij Van rijthoven gaan bouwen. Ook deze bouwvestiging werd twee jaar geleden te klein bevonden zodat wederom overgehuist diende te worden. Dit keer ging de rit naar de heistraat in Casteren waar nu nog in de schuur van Theo Coppens elk jaar een prachtwagen word gebouwd.

De groep is nu dan ook uitgegroeid naar een bezetting van ongeveer dertig personen uit dorpen uit de regio (Casteren, Hoogeloon, Duizel, Reusel Netersel en Hapert. De groep heeft nog steeds veel plezier in het bouwen van schitterende creaties. Ze rijden dan ook mee in de optochten van Casteren, Bladel en Hapert (kempenoptocht).

In het weekend zijn de Flierefluiters regelmatig in het uitgaansleven te vinden. Meestal gaan ze voor het uitgaan ff voorkachelen bij 'de zetelsresidentie om daarna meestal op zaterdag naar Wintelre("het centrum" - Togerzaal) en elke zondag naar Reusel ("De valk" - The steam) te gaan.